Stir fry

Vrijeme pripremePriprema
3min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
7min
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Stir fry by Index Index

Kinesko jelo gotovo u tren oka.

Sastojci

Broj porcija
2

Ostalo

300 gpilećeg filea
1crveni luk
rižini rezanci
ulje
povrće po izboru - paprika, mrkva

Umak

3 žlicesoja sos
2 žličicegustina
200 mlvode

Priprema

1 Narežite sastojke

Piletinu narežite na trakice, kao i luk i tikvice.


2 Pržite

Na vrućem ulju popržite piletinu sa svih strana pa dodajte luk i tikvice.


3 Pripremite rezance

Dok se povrće prži, rižine rezance stavite u vruću vodu (ugašena vatra), pa pustite 4 minuta da omekšaju.


4 Napravite umak i promiješajte

U zdjelici pomiješajte soja sos, gustin i vodu da nestanu grudice pa ulijte u prženo povrće s piletinom. Prokuhajte par sekundi da se zgusne. Ubacite rezance i sve promiješajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.