Jednostavan biskvit

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Jednostavan biskvit by Shutterstock Shutterstock

Pridržavate li se osnovnih uputa za izradu biskvita, dobiti ćete ukusnu, jednostavnu i brzu podlogu za kolač.

Sastojci

Broj porcija
10
3jaja
140 gšećera
1vanilin šećer
200 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
100 ml ulja
100 mlmlijeka
prstohvat soli

Priprema

1Pomiješajte suhe sastojke

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte ih.


2Izmiksajte jaja i šećer

Jaja i obje vrste šećera miksajte dok ne dobijete svijetlu, pjenastu smjesu bez kristala šećera.


3Dodajte ulje i mlijeko

Dobivenoj smjesi dodajte ulje i mlijeko, sve dobro izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


4Dodajte suhe sastojke

U dobivenu smjesu dodajte prosijane suhe sastojke, špatulom dobro promiješajte kako bi dobili homogenu smjesu bez grudica.


5Ulijte u kalup i stavite peći

Biskvitnu smjesu odmah ulijte u kalup za pečenje, obložen papirom za pečenje, promjera 24 cm i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 - 35 minuta. Čačkalicom provjerite da li je gotov, ako čačkalica zabodena u sredinu bude čista biskvit je pečen.


6Ohladite

Pečeni biskvit ostavite da se do pola ohladi u kalupu, zatim ga izvadite i u potpunosti ohladite prije rezanja.

.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.