Domaći džem od borovnica

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći džem od borovnica by Shutterstock Shutterstock
Domaći džem od borovnica by Shutterstock Shutterstock

Male količine džema "za gušt" možete pripremiti u svojoj kuhinji, u kratkom vremenu i koristeći tek nekoliko sastojaka. 

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgborovnica
500 gšećera
150 mlvode
1želin
naribana korica limuna

Priprema

1Pripremite borovnice

U zdjeli pomiješajte oprane i osušene borovnice, šećer, limunov sok i naribanu koricu limuna. Ostavite da kratko odstoje.


2Pripremite staklenke

Čiste i oprane staklenke sterilizirajte u pećnici na 120 stupnjeva 20 minuta ili ih prokuhajte u kipućoj vodi.


3Stavite kuhati

U lonac stavite pripremljene borovnice i vodu. Zagrijavajte dok ne zavrije. Kad zavrije, usitnite bobice štapnim mikserom. Kuhajte 20 minuta uz miješanje.


4Dodajte želin 

Nakon 20 minuta dodajte želin i dobro promiješajte. Kuhajte josš 3-5 minuta.


5Ulijte u staklenke

Vrući džem ulijte u vruće sterilizirane staklenke. Dobro zatvorite i ostavite da se ohladi. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.