Pekmez od ribizla

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pekmez od ribizla by Shutterstock Shutterstock
Pekmez od ribizla by Shutterstock Shutterstock

Ribizl spada u bobičasto voće kao i jagode, kupine, maline, borovnice i brusnice. Pekmez od ribizla je jako jednostavno skuhati, a trebat će vam 20 minuta.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgočišćenog ribizla
600 gšećera

Priprema

1Pripremite ribizl

Ribizl očistite od peteljki i operite, dodajte šećer, promiješajte i stavite u posudu.


2Stavite kuhati

Kuhajte na umjerenoj vatri uz povremeno miješanje 15 do 20 minuta. Za vrijeme kuhanja grabilicom uklonite pjenu koja će se formirati.


3Napunite staklenke

Nakon 20 minuta napunite čiste, prethodno sterilizirane i vruće staklenke još vrućim pekmezom.


Dobro zatvorite i ostavite da se ohlade. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Napomena

Nakon 20 minuta pekmez će vam se još možda činiti rijetkim, no stajanjem će se stvrdnuti i biti baš kako treba.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.