Čokoladni raspucanci

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
32min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni raspucanci by youtube
Čokoladni raspucanci by Shutterstock Shutterstock
Ovo su jednostavni čokoladni keksi koji su neodoljivo prhki izvana, a čokoladni iznutra. Upotpunite svoj blagdanski stol ovim savršenim keksićima prema kojima nitko neće ostati ravnodušan.

Sastojci

Broj porcija
30
60 gkakaa
200 gšećera
60 gmaslaca (može i ulje)
2jaja
1 žličicaekstrakta vanilije
¼ žličicesoli
1 žličicapraška za pecivo
120 gglatkog brašna
50 gšećera u prahu

Priprema

1 Sjedinite dio sastojaka

U posudu za mikser ubacite kakao, šećer i maslac. Sastojke izmiješajte na srednjoj brzini. Smanjite brzinu pa dodajte jaja, jedno po jedno, dok se ne sjedine.


2 Dodajte preostale sastojke

Umiješajte preostale sastojke, osim šećera u prahu.


3 Ohladite smjesu

Posudu prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 4 sata.


4 Pripremite lim za pečenje

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom.


5 Oblikujte kuglice

Tijesto oblikujte u kuglice promjera otprilike 2,5 cm te ih uvaljajte u šećer u prahu i slažite na lim za pečenje. Pazite da između keksa bude otprilike 4 cm razmaka.


6 Pecite

Pecite kekse 10 minuta.


7 Ohladite

Ostavite ih minutu u vrućem limu prije nego što ih prebacite na rešetku da se u potpunosti ohlade. Ponovite postupak s preostalom smjesom.

Napomena

Za još bolje rezultate, koristite više šećera u prahu u koji ćete još više uvaljati kuglice prije pečenja.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
48 kcal
Proteini
1 g
Masnoće
2 g
Ugljikohidrati
10 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi