Pikantni slanci

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pikantni slanci

Pikantni slanci idealni za druženja uz pivce :)

Sastojci

Broj porcija
1
350 gglatkog brašna
sol
100 gmliječnog namaza
20 mlulja
120 mlvode
120 mlmlijeka
15 gsvježeg kvasca
domaća narezana kobasica za punjenje

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U vodi i mlijeku otopite kvasac, pustite da se digne. U smjesu s kvascem i ostalim sastojcima dodajte brašno i sve osim kobasice. Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 30 minuta.


2 Oblikujte

Tijesto podijelite na 8 loptica (možete i više, ako želite manje slance). Svaku malo premijesite te ostavite da odstoji 15 do 20 minuta.


Radnu površinu malo pouljite i na njoj svaku lopticu prstima istapkajte i razvucite.


Punite sitno narezanom kobasicom. Zarolajte i stavite na lim obložem papirom za pečenje.


3 Pecite

Slance premažite vodom i pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta Izvadite iz pećnice i poprskajte sa smjesom  od žličice soli + 3 žličice brašna + 6 žličica vode.


Pecite još 10 - 15 minuta dok lijepo ne porumene.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶

Ključne riječi