Sve sastojke izmiksajte da se dobije kompaktno tijesto. Tijesto pobrašnite i razvaljajte u vrećici za zamrzavanje, a možete i između dva papira za pečenje.
Odredite si otprilike kolike će vam biti princezice i krugove izrezujte tako da budu veći od princezica tj. kako bi ih potpuno prekrili. Stavite u zamrzivač dok pripremate kuhano tijesto.
Maslac, šećer i sol stavite na srednje jaku vatru i dovedite do vrenja. Maknite s vatre, dodajte brašno i dobro ujednačite. Vratite na vatru uz stalno miješanje sve dok se tijesto ne krene odvajati od posude.
Tijesto prohladite pa dodajte jaja (jedno po jedno). Napunite slastičarsku vrećicu i istiskujte male kuglice (na papir za pečenje).
Ostavite između njih razmak jer će se dosta proširiti. Na svaku kuglicu stavite craquelin tijesto iz zamrzivača (možete malo i pritisnuti).
Pecite 35 minuta na 180 stupnjeva – ne otvarajte pećnicu.
Savjet: Choux au Craquelin možete puniti slastičarskom kremom, ili nekom drugom kremom po vašoj želji, a možete jednostavno izmiskati 250 ml vrhnja za šlag i dodati 100 g otopljene čokolade ili skuhati obični puding.
Zagrijte mlijeko. Žumanjke, šećer i limunovu koricu pjenasto izmutite. Umiješajte brašno te postupno dodavajte mlijeko uz stalno miješanje. Skuhajte kao puding. Ohladite.
Izmiksajte vrhnje za šlag te u njega postupno dodajte kremu uz lagano miksanje.
Ohlađene princezice možete puniti na dva načina.
Prvi način je da im odrežete vrh i punite, a drugi način je da nastavkom za ukrašavanje napravite rupicu s donje strane i punite kremom.