Choux au Craquelin - Hrskave princes krafne

Vrijeme pripremePriprema
59min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
9min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 8min
KompliciranostTežina
Cijena
Choux au Craquelin - Hrskave princes krafne
Choux au Craquelin - Hrskave princes krafne
Choux au Craquelin - Hrskave princes krafne

Sastojci

Broj porcija
29

Craquelin sloj (hrskava kapica)

60 gmaslaca sobne temperature
80 gšećera
80 gglatkog brašna

Choux (kuhano tijesto)

130 mlvode
60 gmaslaca
1 žličicašećera
1 prstohvatsoli
75 gglatkog brašna
2jaja

Krema

3žumanjka
75 gšećera
25 gglatkog brašna
380 mlmlijeka
300 mlvrhnja za šlag

Priprema

1 Napravite craquelin sloj

Sve sastojke izmiksajte da se dobije kompaktno tijesto. Tijesto pobrašnite i razvaljajte u vrećici za zamrzavanje, a možete i između dva papira za pečenje.


Odredite si otprilike kolike će vam biti princezice i krugove izrezujte tako da budu veći od princezica tj. kako bi ih potpuno prekrili. Stavite u zamrzivač dok pripremate kuhano tijesto.


2 Napravite choux (kuhano tijesto)

Maslac, šećer i sol stavite na srednje jaku vatru i dovedite do vrenja. Maknite s vatre, dodajte brašno i dobro ujednačite. Vratite na vatru uz stalno miješanje sve dok se tijesto ne krene odvajati od posude.


Tijesto prohladite pa dodajte jaja (jedno po jedno). Napunite slastičarsku vrećicu i istiskujte male kuglice (na papir za pečenje).


Ostavite između njih razmak jer će se dosta proširiti. Na svaku kuglicu stavite craquelin tijesto iz zamrzivača (možete malo i pritisnuti).


Pecite 35 minuta na 180 stupnjeva – ne otvarajte pećnicu.


Savjet: Choux au Craquelin možete puniti slastičarskom kremom, ili nekom drugom kremom po vašoj želji, a možete jednostavno izmiskati 250 ml vrhnja za šlag i dodati 100 g otopljene čokolade ili skuhati obični puding.


3 Skuhajte kremu

Zagrijte mlijeko. Žumanjke, šećer i limunovu koricu pjenasto izmutite. Umiješajte brašno te postupno dodavajte mlijeko uz stalno miješanje. Skuhajte kao puding. Ohladite.


Izmiksajte vrhnje za šlag te u njega postupno dodajte kremu uz lagano miksanje.


4 Punite

Ohlađene princezice možete puniti na dva načina.


Prvi način je da im odrežete vrh i punite, a drugi način je da nastavkom za ukrašavanje napravite rupicu s donje strane i punite kremom.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)