Pijani Izidor

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pijani Izidor by Shutterstock Shutterstock

Divan kolač neobičnog imena ima staru recepturu. Aroma ruma, kokos i čokolada čine ovaj kolač ukusnim i sočnim. Kolač za sva vremena - Pijani Izidor ne zahtijeva puno muke, a posramiti ga se neće baš nijedna kuharica.

Sastojci

Broj porcija
8

Za biskvit

150 gmaslaca
100 gšećera
5jaja
5 žlicatople vode
50 goštrog brašna
100 gkokosovog brašna
1 žlicakakaa u prahu
1prašak za pecivo

Za kremu

200 gpekmeza od marelica
100 gkokosovog brašna
100 mlmlijeka
40 gšećera u prahu
100 mlruma

Priprema

1    Izmiješajte sastojke

Maslac izmiješajte, dodajte šećer, žumanjke i toplu vodu. Miješajte dok se volumen smjese ne poveća.


2 Umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu

Dodajte u smjesu kokosovo brašno, oštro brašno, prašak za pecivo i kakao. Lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.


3 Stavite u pećnicu

Dobivenu smjesu stavite u pobrašnjen pleh za pečenje (vel. 20×35 cm) i pecite 35 minuta na 200°C.


4 Napravite smjesu za nadjev

U međuvremenu prelijte kipućim mlijekom preostalo kokosovo brašno. Dodajte rum, šećer u prahu i dobro izmiješajte.


5 Premažite kolač i poslužite ga

Pečeni i ohlađeni kolač premažite pekmezom od marelica i na njega rasporedite pripremljenu smjesu od kokosa. Po želji kolač ukrasite glazurom od čokolade.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.