Zagrijte pećnicu na 120°C.
Obložite veliki pleh papirom za pečenje. Prerežite rajčice po dužini na pola. Stavite ih na lim za pečenje s prerezanom stranom prema gore i lagano posolite.
Pecite ih 2,5 do 3,5 sata, odnosno dok se rajčice ne osuše. Pazite da vam ne zagore.
Čuvajte ih u staklenoj posudi ili vrećici s patentnim zatvaračem iz koje ste istisnuli zrak. Ovako spremljene sušene rajčice, trebale bi trajati nekoliko mjeseci. Za još dugotrajnije skladištenje, vrećice s njima držite u hladnjaku ili zamrzivaču.
Sušene rajčice prebacite u staklenku i napunite maslinovim uljem dok rajčice nisu potpuno prekrivene. Dodajte željene začine, poput češnjaka i začinskog bilja, te poklopite. Rajčice u ulju možete u hladnjaku čuvati oko 6 mjeseci. Ulje će se u hladnjaku stvrdnuti i izgledati mutno, ali to je sasvim normalno.