Rajčice sušene u pećnici

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Rajčice sušene u pećnici by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept za domaće sušene rajčice iz pećnice je vrlo jednostavno pripremiti, a konačan rezultat je neodoljivo ukusan.

Sastojci

Broj porcija
4
500 grajčica
sol

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 120°C.


2Prerežite rajčice na pola

Obložite veliki pleh papirom za pečenje. Prerežite rajčice po dužini na pola. Stavite ih na lim za pečenje s prerezanom stranom prema gore i lagano posolite.


3Pecite ih dok se ne osuše

Pecite ih 2,5 do 3,5 sata, odnosno dok se rajčice ne osuše. Pazite da vam ne zagore.


4Čuvajte ih u hladnjaku ili zamrzivaču

Čuvajte ih u staklenoj posudi ili vrećici s patentnim zatvaračem iz koje ste istisnuli zrak. Ovako spremljene sušene rajčice, trebale bi trajati nekoliko mjeseci. Za još dugotrajnije skladištenje, vrećice s njima držite u hladnjaku ili zamrzivaču.


5Pohranite ih u maslinovom ulju

Sušene rajčice prebacite u staklenku i napunite maslinovim uljem dok rajčice nisu potpuno prekrivene. Dodajte željene začine, poput češnjaka i začinskog bilja, te poklopite. Rajčice u ulju možete u hladnjaku čuvati oko 6 mjeseci. Ulje će se u hladnjaku stvrdnuti i izgledati mutno, ali to je sasvim normalno.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.