Odstranite masnoću s pilećih prsa, pa ih narežite na veličine standarnih medaljona.
U tri pojedinačne zdjele odvojite brašno, jaje i krušne mrvice. Dodajte malo soli i papra u svaku zdjelu i promiješajte.
Umočite komade piletine u zdjelu s brašnom i otresite višak. Zatim umočite komade piletine u razmućeno jaje, pazeći da obje strane budu potpuno obložene. Na kraju ubacite komade piletine u smjesu od krušnih mrvica, ponovno pazeći da dobro obložite obje strane.
Medaljone stavite na rešetku za hlađenje, rešetku stavite na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °C oko 25 minuta. Kako bi medaljoni dobili lijepu zlatnu boju, prije pečenja po njima naribajte malo hladnog maslaca. Ukoliko nemate rešetku na koju ćete staviti medaljone, stavite ih na papir za pečenje i okrenite nakon otprilike 12 minuta.
Ukoliko ćete ih pohati u tavi, dobro zagrijte veću količinu ulja u tavi s debljim dnom i pecite medaljone oko 3 minute po svakoj strani.
Poslužite ih uz pržene krumpiriće ili prilog po želji i jedan ili više umaka po vašem izboru.