Domaći pileći medaljoni

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći pileći medaljoni by pixabay pixabay

Domaći pileći medaljoni su zdraviji i ukusniji od smrznutih varijanti, a priprema je iznimno jednostavna jer ovaj recept ne koristi mljeveno meso.

Sastojci

Broj porcija
4
450 gpilećih prsa
70 gbrašna
1jaje
50 gkrušnih mrvica
sol
papar

Priprema

1Narežite pileća prsa

Odstranite masnoću s pilećih prsa, pa ih narežite na veličine standarnih medaljona.


2Pripremite brašno, jaja i krušne mrvice

U tri pojedinačne zdjele odvojite brašno, jaje i krušne mrvice. Dodajte malo soli i papra u svaku zdjelu i promiješajte.


3Obložite medaljone

Umočite komade piletine u zdjelu s brašnom i otresite višak. Zatim umočite komade piletine u razmućeno jaje, pazeći da obje strane budu potpuno obložene. Na kraju ubacite komade piletine u smjesu od krušnih mrvica, ponovno pazeći da dobro obložite obje strane.


4Pecite ih u pećnici

Medaljone stavite na rešetku za hlađenje, rešetku stavite na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °C oko 25 minuta. Kako bi medaljoni dobili lijepu zlatnu boju, prije pečenja po njima naribajte malo hladnog maslaca. Ukoliko nemate rešetku na koju ćete staviti medaljone, stavite ih na papir za pečenje i okrenite nakon otprilike 12 minuta.


5Pohajte ih u tavi

Ukoliko ćete ih pohati u tavi, dobro zagrijte veću količinu ulja u tavi s debljim dnom i pecite medaljone oko 3 minute po svakoj strani.


6Poslužite uz prilog po želji

Poslužite ih uz pržene krumpiriće ili prilog po želji i jedan ili više umaka po vašem izboru.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.