Slatki domaći kroasani

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Slatki domaći kroasani
Tijesto je meko, topi se u ustima!

Sastojci

Broj porcija
16
600 gbrašna
1 vrećicasuhog kvasca
1 vrećicavanilin šećera
0,5 vrećicepola praška za pecivo
2 žlicešećera
300 mltoplog mlijeka
30 mlulja
150 gmaslaca
punjenje po želji

Priprema

1 Dignite kvasac

Kvasac pomiješajte s malo toplog mlijeka, malom žličicom šećera i žličicom brašna; ostavite da nabubri.


2 Zamijesite tijesto

Pomiješajte brašno sa suhim sastojcima, dodajte mokre sastojke te umijesite glatko tijesto. Ako vam se lijepi za prste samo dodajte još malo brašna.


Tijesto podijelite na sedam loptica i ostavite da se dignu, oko pola sata.


3 Razvaljajte

Sad razvaljajte svaku dignutu lopticu tijesta u krug te premažite maslacem i slažite jednu na drugu, znači mažite sve osim zadnje.


Razvaljajte, izrežite i punite. Kada ih zarolate, stavite na papir za pečenje te prekrijte krpom i neka odstoji oko pola sata.


4 Pecite

Premažite žumanjkom i na svaku stavite komadić maslaca. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta dok ne porumene.

Helena
Helena
Volim kuhati, najviše pripremati slastice😄