Pečeno pile Thomasa Kellera

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeno pile Thomasa Kellera by pixabay pixabay

Ovaj recepat zahtijeva samo dva sastojka, a pile pečeno na ovaj način uvijek ispada ukusno i sočno, s najhrskavijom kožicom koju možete zamisliti.

Sastojci

Broj porcija
4
1cijelo pile (oko 1,5 kg)
3 žlicekrupne morske soli, ili prema potrebi

Priprema

1Zagrijte pećnicu na 220 °C

Zagrijte pećnicu na 220 °C.


2Dobro osušite pile

Dobro osušite pile papirnatim ručnicima. Zavucite vrhove krilaca ispod pileta, škarama odrežite rep i stavite pile u lim za pečenje. Najbolje rezultate ćete postići ako pile postavite na uzdignutu rešetku koju ste stavili na lim za pečenje jer će tokom pečenja pile ispuštati svoje sokove.


3Obilno posolite pile

Obilno pospite krupnom solju šupljinu, leđa i strane pileta. Kuhinjskom špagom povežite batke. Prilikom pečenja, prsa trebaju biti okrenuta prema gore, te njih zadnje obilno pospite solju, a slobodno sol možete i utrljati i pile malo izmasirati.


4Ispecite pile u pećnici

Pile pecite u pećnici između 50 i 60 minuta, ovisno o veličini ptice i snazi vaše pećnice. Gotovo pile premjestite na pladanj za posluživanje i ostavite 5 do 10 minuta da omara.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.