Stavite ribu u procesor hrane i zavrtite ga nekoliko puta dok se riba ne nareže na male komadiće. Ne smije biti kašasta i pasirana, već grube teksture, a možete je i narezati na stvarno male komadiće. Možete koristiti bilo koju ribu, a ako koristite pečenu ili kuhanu ribu, pazite da ste je dobro očistili od kostiju, a usitniti je možete vilicom ili prstima.
Nasjeckajte celer i luk. U tavi zagrijte maslac ili ulje, dodajte luk i celer, posolite i popaprite te dinstajte u tavi 5-7 minuta dok ne omekšaju. Maknite ih sa strane i ostavite da se malo ohlade.
Ribi dodajte celer, luk, krušne mrvice, jaje, majonezu, senf, malo soli, papar i začinsko bilje. Pomiješajte da se sjedini.
Stavite brašno u plitku zdjelu. Od riblje smjese oblikujte male pljeskavice, uvaljajte ih u brašno i ostavite sa strane. Trebali bi dobiti oko 14 pljeskavica.
Postavite veliku tavu za pirjanje na srednje jaku vatru, dodajte otprilike 1 žlicu ulja i zagrijavajte dok ulje ne počne svjetlucati. Pirjajte riblje polpete dok ne porumene, otprilike 4 do 5 minuta sa svake strane. Pecite u serijama, a svaki put obrišite tavu i dodajte svježe ulje.
Poslužite vruće uz prilog po želji i uživajte! Ako podgrijavate riblje polpete, stavite ih u tavu na laganu vatru, s otprilike 1/2 žlice vode. Kuhajte na laganoj vatri poklopljeno dok se riblje polpete cijele ne zagriju.