Bakin kolač s grožđem

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Bakin kolač s grožđem by Shutterstock Shutterstock
Bakin kolač s grožđem by Shutterstock Shutterstock

Mekani biskvit s grožđem.

Sastojci

Broj porcija
6
2jaja
150 gšećera
200 gglartkog brašna
0,5praška za pecivo
100 mlsuncokretovog ulja
1 čašajogurta
1 prstohvatsoli
400 ggrožđa

Priprema

1 Pripremite smjesu za biskvit

Jaja i šećer pjenasto izmiješajte električnim mikserom, da smjesa posvijetli i udvostruči volumen.


Dodajte ostale sastojke osim grožđa, dobro izmiješajte pa prelijte u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje dimenzija otprilike 25 cm x 40 cm.


2 Dodajte bobice grožđa

Gore stavite cijele bobice grožđa ili polovice ako su veće. Ako želite, kolač prije pečenja posipajte listićima badema.


3 Ispecite

Pecite na 185 stupnjeva oko 30 minuta. Provjerite čačkalicom je li ispečen tako da je upiknete u biskvit, a kad na njoj ne ostane tijesta, kolač je gotov. Dobro ohladite prije rezanja. Posipajte šećerom u prahu.