Mađarica

Vrijeme pripremePriprema
2h 40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Mađarica
Mađarica
Mađarica
Mađarica
Mađarica

Za ovaj kolač se isplati odvojiti vremena, pogotovo za ljubitelje čokolade. Sastojci koji su navedeni kao osnovna količina su za 10 kora (ali ako tko želi od ostataka može napraviti i 11 kora kao što sam ja ovaj put).

Sastojci

Broj porcija
30

Kore

450 goštrog brašna
450 gglatkog brašna
230 gšećera
250 gmaslaca
3jaja
300 gkiselog vrhnja
1prašak za pecivo

Krema

2,2 lmlijeka
100 gkakaa
100 gčokolade za kuhanje
400 gšećera
450 goštrog brašna
300 gmaslaca

Glazura

200 gčokolade za kuhanje
7 žlicaulja

Priprema

1 Napravite kore

Za izradu kora, sve suhe sastojke pomiješajte. Zatim dodajte kiselo vrhnje, jaja i otopljeni maslac. Zamjesite tijesto, i mijesite ga nekoliko minuta.


Tijesto podijelite na 10 jednakih dijelova.


Svaki dio prvo na stolnjaku razvaljajte valjkom (uz dodatak glatkog brašna), pa onda tijesto prebacite na masni papir dim. 38x42 i razvaljajte ga kako je velik papir.


Ja inače prvo razvaljam nekih 4-5 kora, upalim pećnicu na 170°C da se zagrije i onda pečem kore nekih 4-6 minuta ( ovisi o pećnici ),dok rub kore ne počne dobivati smeđu boju.


Kore pečem zajedno s masnim papirom, na okrenutom plehu. Kad je kora pečena, odmah dok je vruća, izravnam je daskom, i tako svaku koru.


Kad su kore pečene, onda kremu kuham, jer se krema nanosi vruća.


2 Skuhajte kremu

U veći lonac od cca 3l stavite pola mlijeka, maslac, šećer, kakao i čokoladu.


U plastičnu zdjelu (ili kakvu imate) stavite drugu polovicu mlijeka i u njega dodajte žlicu po žlicu brašna konstantno miješajući pjenjačom da ne bude grudica u mlijeku.


Kad se u loncu sve otopi, kad smjesa počne kuhati dodajte polako smjesu brašna i mlijeka koje ste pomiješali u plastičnoj posudi i stalno miješajte kremu dok se ne kuha.


Kuhate toliko dugo dok krema ne bude gusta kao kad kuhate puding, jer će se ona poslije početi stiskati sve više dok je budete nanosili na kore.


3 Složite mađaricu

Na prvu koru nanesite 8-9 žlica kreme (ovisi koliko je gusta), na drugu koru žlicu manje, i onda na svaku narednu koru po 6 punih žlica kreme.


Zadnju koru kada stavite, pustite mađaricu 10 minuta da odmori, na nju stavite masni papir i onda je opteretite. Ja na nju stavim dasku i ostavim je preko noći u frižideru.


Drugi dan radim glazuru i režem je skalperom. Uglavnom, količinski, od ove mađarice s 11 kora dobijete oko 5.3 kg.