Punjena peciva

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjena peciva

Jednostavna i ukusna punjena peciva.

Sastojci

Broj porcija
7

Dizano tijesto

400 gglatkog brašna
sol
20 mlulja
120 mlmlake vode
120 mlmlijeka
15 gsvježeg kvasca

Nadjev

sir, po želji
šunka, po želji
kečap
majoneza

Premaz

100 mlpasirane rajčice
malo češnjaka
origano

Priprema

1Zamijesite tijesto

U vodi i mlijeku otopite svježi kvasac.


Od smjese s kvascem i ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji 30 min.


2Pirjajte češnjak

Na malo maslinovog ulja pirjajte sitno narezani češnjak, čim zamiriše dodajte pasiranu rajčicu i origano. Nastavite pirjati još par minuta.


3Razvaljajte tijesto

Tijesto razvaljajte pa oblikujte krugove promjera oko 10cm.


Na rubove stavite naribani sir pa ih zafrčite :)


Sredinu premažite umakom od rajčice, dodajte sir, šunkicu, kečap i majonezu te pospite origanom.


4Ispecite u pećnici

Rubove premažite jajem, pospite sezamom ili lanom.


Pecite na 200 stupnjeva oko 20-25min :)

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶