ČokoNara torta

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
4h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
ČokoNara torta
ČokoNara torta
ČokoNara torta
Tortica koja idealno odgovara za svako godišnje doba. Predivna kombinacija naranči i čokolade.

Sastojci

Broj porcija
16

Biskvit

4jaja
4 žlicešećera
50 mlmlijeka
50 mlulja
4 žliceglatkog brašna
1 paketićpraška za pecivo
3 žlicekakaa
100 mlsoka od naranče, za natapanje

Ganache

300 mlvrhnja za šlag
150 gčokolade za kuhanje

Krema od naranče

750 mlsoka od naranče
10 žlicašećera
3 vrećicepudinga od vanilije

Krema sa krem sirom

400 mlvrhnja za šlag
200 gkrem sira
1želatina u prahu

Preljev

1bezbojni preljev za torte
2 žlicešećera
200 mlsoka od naranče

Priprema

1Pripremite biskvit

Izradite cijela jaja te u njih dodajte, jedan po jedan, ostale sastojke osim soka od naranče.


Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.


Vrući biskvit namočite sa sokom od naranče.


2Pripremite ganache

U lončiću zagrijte vrhnje za šlag do vrenja, a zatim ga uklonite s vatre i prelijte u zdjelu preko čokolade za kuhanje.


Sjedinite smjesu.


3Prelijte biskvit ganacheom

Kada se ganche malo ohladi zalijte biskvit.


Stavite u hladnjak na 90 minuta.


4Pripremite kremu od naranče

Od ukupne količine soka odvojite otprilike 3/10 za izmješati puding.


Sok stavite kuhati sa šećerom, a kad prokuha, umiješajte puding i kuhajte dok se ne zgusne.


Prekrijte kremu prozirnom folijom i ohladite.


5Pripremite kremu sa sirom

Izradite vrhnje za šlag, ali ne prečvrsto.


Dodajte otopljenu želatinu i žlicu po žlicu kreme s narančom i vanilijom.


Gotovu kremu premažite preko ganachea.


Ostavite tortu u hladnjaku na 30 minuta.


6Pripremite preljev

U manjem loncu pomiješajte bezbojni preljev za torte sa šećerom, a zatim ga prelijte sa sokom od naranče.


Stavite na vatru i zagrijavajte do vrenja. Skinite s vatre i nakon 20 sekundi stavite preljev na tortu.


7Ukrasite tortu

Ukrasite po želji, na primjer s vrhnjem za šlag i trokutićima naranče.