Štrudla s makom i višnjama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla s makom i višnjama by Shutterstock Shutterstock

Mak i višnje odlična su kombinacija, a ovu štrudlu s gotovim korama pripremit ćete u tren oka.

Sastojci

Broj porcija
12
6kora za štrudle

Premaz

2jaja
170 gšećera
180 ggriza
1jogurt
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 vrećicavanilin šećera
150 mlulja

Nadjev

400 gmaka
400 mltoplog mlijeka
200 gšećera
2kompota od višanja

Priprema

1 Napravite premaz

Miksajte dva jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte ulje i jogurt i miješajte pjenjačom. Na kraju dodajte prašak za pecivo i griz te miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.


2 Napravite nadjev

U zdjeli pomiješajte mak i šećer pa sve to zalijte toplim mlijekom, a ako smjesa bude pregusta, dodajte još malo mlijeka.


3 Pripremite kore

Uzmite jednu koru i premažite ju premazom, zatim na nju stavite i drugu i treću koru i ponovite postupak. Na treću koru rasporedite i nadjev od maka i višanja pa zamotajte, a isto ponovite i s preostale tri kore i s preostalim nadjevom, od kojih ćete napraviti drugu štrudlu.


4 Ispecite

Štrudle stavite u lim za pečenje i prelijte ih ostatkom premaza, a zatim ih pecite otprilike 40 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Kada štrudle budu pečene, po želji ih posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.