Miksajte dva jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte ulje i jogurt i miješajte pjenjačom. Na kraju dodajte prašak za pecivo i griz te miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
U zdjeli pomiješajte mak i šećer pa sve to zalijte toplim mlijekom, a ako smjesa bude pregusta, dodajte još malo mlijeka.
Uzmite jednu koru i premažite ju premazom, zatim na nju stavite i drugu i treću koru i ponovite postupak. Na treću koru rasporedite i nadjev od maka i višanja pa zamotajte, a isto ponovite i s preostale tri kore i s preostalim nadjevom, od kojih ćete napraviti drugu štrudlu.
Štrudle stavite u lim za pečenje i prelijte ih ostatkom premaza, a zatim ih pecite otprilike 40 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Kada štrudle budu pečene, po želji ih posipajte šećerom u prahu.