Izmiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer). U suhe sastojke dodajte omekšali maslac i miješate dok se ne dobije mrvičasta smjesa.
Zatim u to dodajte jaja i kiselo vrhnje te zamijesite kompaktno tijesto. Ostavite da tijesto odmori barem 1 sat.
Zatim tijesto podijelite na 10 dijelova. Razvaljajte kore onako kako je vama lakše (ja pobrašnim stol i razvaljam na stolu na nekih 2 mm, netko to radi između masnog papira).
Koru po koru prebacite na poleđinu pleha i izbockajte vilicom te pecite cca 5 minuta na 180 stupnjeva, uvelike ovisi od pećnice i njezine jačine - tako da pripazite. Moj pleh je klasika, pleh od pećnice.
Pečene kore stavite na ravnu površinu, možete i pritisnuti plehom odozgo da bi zadržale ravninu, a ne se izmotale prilikom hlađenja. Pečene kore možete čuvati na suhom mjestu i do tjedan dana sigurno, ja osobno ne bih duže.
Stavite litru i pol mlijeka u lonac i na vatru da zavri, u ostalih pola litre mlijeka razmutite brašno, gustin, šećer. Ulijte u uzavrelo mlijeko i kuhajte desetak minuta.
Sklonite s vatre, u vruće dodajte čokoladu i maslac. Ja znam ponekad izostaviti maslac iz kreme, krema bude dovoljno čvrsta i bez njega.
Mažite kore vrućom kremom. Obavezno uvijek mažem kore vrućom kremom tako da se kore odmah opuste.
Na pari otopite čokoladu u koju umiješate ulje. Prelijte preko ohlađene mađarice.
Što se tiče rezanja - što tanji nožić koji se ugrije u vrućoj vodi da bi se mogla glazura lijepo izrezati.
Količinski od ove početne smjese dobijete cca 4 kg mađarice.