Faširanci

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Faširanci

Stižemo u zimske dane, a ovo je nešto što će nas sigurno pripremiti za to. Moram naglasiti da je ovo definitivno jelo koje ostavlja bez daha, a zahtijeva vrlo malo.

Sastojci

Broj porcija
4
450 gmljevenog junećeg mesa
1glavica crvenog luka
2 režnjačešnjaka
1jaje
2kriške kruha (ili krušne mrvice)
sol, paparm sitno sjeckani peršin
brašno za uvaljati faširance
ulje za pečenje

Priprema

1 Napravite smjesu

Luk sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast. Izvadite ga iz tave i malo ohladite.


Namrvite kruh u meso, dodajte sitno sjeckani češnjak, ohlađeni luk, jaje, sol, papar i peršin. Sve sastojke dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu.


Čistim rukama oblikujte loptice, pa ih pritisnite u sredini rukom i oblikujte male pljeskavice.


2 Ispecite

Uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju (korica mora biti tvrda).


Gotove faširance izvadite na papir da se ocijedi višak ulja. Faširanci trebaju imati koricu okolo, a unutra su mekani. Ja ih inače poslužim uz pire krumpir.

Željka