Lisnate mak kocke

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnate mak kocke

Mak? Voliš ili ne voliš. Lisnate mak kocke radim često jer su toliko fine i ukusne da ih obožavamo.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

6jaja
200 gšećera
1vanilin šećer
100 gulja
100 gbrašna
100 gmaka
6 gpraška za pecivo

Krema

600 mlmlijeka
3 žliceoštrog brašna
3 žlicegustina
250 gmaslaca
200 gšećera u prahu
1vanilin šećer

Dodatno

1 paketlisnatog tijesta

Priprema

1 Ispecite lisnato

Razvaljajte lisnato tijesto - obje polovice te ih izbodite vilicom. Pecite na obrnutoj strani lima 15 minuta na 180 °C.


Drugu koru pecite na 90 stpnjeva 10 minuta - još ćete je dopeći jer na to ide smjesa za biskvit.


2 Ispecite biskvit

Bijelanjke istucite u čvrsti snijeg te postepeno dodajte šećer, jedan po jedan žumanjak, lagano ulijevajte ulje.


Pomiješajte u jednoj posudi mak, brašno i prašak za pecivo te ručno pažljivo umiješajte u smjesu bjelanjaka.


Biskvit prelijte preko pola pečenog lisnatog tijesta i pecite na istoj temperaturi još 20 minuta.


3 Skuhajte kremu

Brašno i gustin pomiješajte s malo mlijeka pa ukuhajte u ostatak mlijeka. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni omekšali maslac sa šećerom.


4 Složite kolač

Na ohlađeni biskvit stavite kremu , a na kremu drugu koru pečenog lisnatog tijesta. Ukrasite šećerom u prahu.