Pita sa smokvama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita sa smokvama by Shutterstock Shutterstock

Smokve su ukusne same po sebi, a još su bolje u piti u kombinaciji s prhkim tijestom.

Sastojci

Broj porcija
12
400 goštrog brašna
250 gmaslaca
2jaja
1 vrećicapraška za pecivo
1 vrećicavanilin šećera
3 žlicekiselog vrhnja
8 žlicašećera
20smokvi

Priprema

1 Napravite tijesto

Pomiješajte sve sastojke osim smokava i od njih napravite glatko tijesto. Dobro ga zamijesite i podijelite na pola.


Jedan dio tijesta razvaljajte i stavite u kalup za pečenje koji ste prethodno namastili, a drugi dio stavite u zamrzivač.


2 Pripremite smokve

Smokve očistite od tvrdih peteljki i sameljite ili ih izrežite na jako sitne komadiće. Smokve zatim rasporedite po tijestu u kalupu, a na njih naribajte i ostatak tijesta iz zamrzivača.


Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata, a kada pita bude gotova, možete ju po želji posuti šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.