Torta s jabukama i šlagom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s jabukama i šlagom by Shutterstock Shutterstock

Biskvit, jabuke i šlag - savršena kombinacija za tortu koja je idealna za posebne prilike.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

4jaja
100 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
80 gglatkog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
80 mlvruće vode
40 mlulja

Nadjev

1,2 lvode
100 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
4 vrećicepudinga s okusom vanilije
6većih jabuka

Krema

2 vrećicešlag kreme
300 mlmlijeka

Priprema

1 Napravite biskvit

Bjelanjke izmiksajte u snijeg, a žutanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. U žutanjke dodajte vodu i ulje pa kratko miksajte, a zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte snijeg od bjelanjaka.


Smjesu za biskvit izlijte u kalup za torte koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Dok se biskvit hladi, napravite nadjev.


2 Napravite nadjev

Jabuke operite i narežite na kockice. Prokuhajte ih u vodi dok ne omekšaju, procijedite, a sok u kojem su se kuhale vratite u lonac.


Prašak za puding razmutite sa šećerom, vanilin šećerom i 100 ml vode pa ga dodajte soku od jabuka. Kuhajte kremu dok se ne zgusne, a pred kraj umiješajte i ocijeđene jabuke.


Vruću kremu prelijte preko biskvita (u istom kalupu u kojemu se i pekao) i ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi.


3 Napravite kremu

Dok se torta hladi, napravite kremu tako da prah za pripremu šlag kreme pomiješate s hladnim mlijekom i sve dobro izmiksate. Kada se torta ohladi, premažite ju kremom, ostavite ju nekoliko sati u hladnjaku da očvrsne, a zatim ju poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.