Bjelanjke izmiksajte u snijeg, a žutanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. U žutanjke dodajte vodu i ulje pa kratko miksajte, a zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu za biskvit izlijte u kalup za torte koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Dok se biskvit hladi, napravite nadjev.
Jabuke operite i narežite na kockice. Prokuhajte ih u vodi dok ne omekšaju, procijedite, a sok u kojem su se kuhale vratite u lonac.
Prašak za puding razmutite sa šećerom, vanilin šećerom i 100 ml vode pa ga dodajte soku od jabuka. Kuhajte kremu dok se ne zgusne, a pred kraj umiješajte i ocijeđene jabuke.
Vruću kremu prelijte preko biskvita (u istom kalupu u kojemu se i pekao) i ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Dok se torta hladi, napravite kremu tako da prah za pripremu šlag kreme pomiješate s hladnim mlijekom i sve dobro izmiksate. Kada se torta ohladi, premažite ju kremom, ostavite ju nekoliko sati u hladnjaku da očvrsne, a zatim ju poslužite.