Kroštule

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Kroštule

Iako sam rođena Zagrepčanka, u našoj kući su često na meniju kroštule. Mama je Dalmatinka, a taj recept sam preuzela od nje. Oni su to u ranom djetinjstvu pripremali za Božić, Uskrs, ali i za Svi svete.

Sastojci

Broj porcija
4
2jaja
3 žlicerakije
4 žliceotopljene masti
2vanilin šećera
2 žlicešećera
1 prstohvatsoli
200 gglatkog brašna
ulje za prženje

Priprema

1 Napravite tijesto

Jaja, šećer, rakiju i mast izmiksajte, pa stavite malo soli i lagano dodajte brašno. Tijesto vam ne smije biti niti pretvrdo niti mekano. Neka odmori pola sata.


2 Oblikujte

Razvaljajte ga na centimetar debljine, izražite kvadrate, pa svaki kvadrat u sredini zarežite, a krajeve spiralno zarolajte.


3 Ispržite

Pržite kratko na zagrijanom ulju, kad su pečene izvadite na kuhinjski ubrus da popije višak ulja.


Pospite šećerom u prahu i uživajte.