Mrkvu dobro sameljite u blenderu. Dodajte ulje, jaje, vaniliju i mlijeko i to sve zajedno izblendajte.
Dodajte sve ostale sastojke i izblendajte samo dok se ne sjedine. Na kraju ručno izmiješajte da pokupite sve s ruba.
Izlijte smjesu u manji protvan (da kolač ne bude pretanak) koji je obložen masnim papirom.
Pecite na 160° oko 25 minuta. Isprobajte čačkalicom da vidite je li pečen. Pustite da se ohladi.
Za kremu je dovoljno samo izmiksati sve sastojke zajedno i premazati ohlađeni biskvit.
Hladite u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.
Kako bi dodatno obogatili ovaj već prefini kolač možete biskvit natopiti svježim sokom od naranče, a zatim i u kremu dodati par kapi arome naranče kao i naribane narančine kore. Još jedna opcija jesu orašasti plodovi. Samo u smjesu biskvita dodajte nasjeckane orahe ili neke druge plodove.
Dobar tek!