Brzi kolač od mrkve

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzi kolač od mrkve
Iako kolač od mrkve vjerojatno većini na prvu zvuči kao nešto nespojivo, nakon degustacije mišljenja se brzo mijenjaju. Ovdje ćete naći bržu i puno lakšu verziju koju ćete smiksati u par minuta, a koja svojim okusom, ali i mirisom, neće razočarati. Odlično ide serviran uz kavu. Također, na kraju recepta ostavljam i par savjeta kako obogatiti kolač.

Sastojci

Broj porcija
15

Biskvit

110 gmrkve
1jaje
100 gulja
120 gmlijeka
95 gšećera
150 gglatkog brašna
1 žličicacimeta (ili po želji)
½ žličicesoli
½ žličicepraška za pecivo
½ žličicesode bikarbone
1 žličicaarome vanilije
½ žličicealkoholnog octa

Krema

150 gABC krem sira
50 gšećera u prahu (ili po želji)
1 žlicaarome vanilije (ili po želji)

Priprema

1 Ispecite biskvit

Mrkvu dobro sameljite u blenderu. Dodajte ulje, jaje, vaniliju i mlijeko i to sve zajedno izblendajte.


Dodajte sve ostale sastojke i izblendajte samo dok se ne sjedine. Na kraju ručno izmiješajte da pokupite sve s ruba.


Izlijte smjesu u manji protvan (da kolač ne bude pretanak) koji je obložen masnim papirom.


Pecite na 160° oko 25 minuta. Isprobajte čačkalicom da vidite je li pečen. Pustite da se ohladi.


2 Napravite kremu

Za kremu je dovoljno samo izmiksati sve sastojke zajedno i premazati ohlađeni biskvit.


Hladite u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.


Kako bi dodatno obogatili ovaj već prefini kolač možete biskvit natopiti svježim sokom od naranče, a zatim i u kremu dodati par kapi arome naranče kao i naribane narančine kore. Još jedna opcija jesu orašasti plodovi. Samo u smjesu biskvita dodajte nasjeckane orahe ili neke druge plodove.

Dobar tek!




gabrijela-2