Rižoto od muškatne tikve i crnih trubača

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto od muškatne tikve i crnih trubača by Unsplash Unsplash

Rižoto od muškatne tikve i crnih trubača je prava jesenska kremasta poslastica.

Sastojci

Broj porcija
2
200 garborio riže
280 gpirea od muškatne tikve
30 gsvježih crnih trubača
1manji luk, sitno nasjeckan
500 mlpovrtnog temeljca
100 mlbijelog vina
3 žlicemaslinovog ulja
peršin za serviranje
Napomena: 30 g svježih crnih trubača možete zamijeniti s otprilike 8 grama sušenih.

Priprema

1Pirjajte luk

U tavi, na srednje jakoj vatri i malo ulja pirjajte sitno isjeckani luk.


2Tostirajte rižu

Nakon pet do sedam minuta, nakon što je luk omekšao, dodajte rižu i uz konstantno miješanje, tostirajte rižu dok ne postane staklasta, oko 2 minute.


3Ulijte vino

Nakon toga ulijte vino i uz povremeno miješanje, pričekajte dok se gotovo u potpunosti ne reducira.


4Dodajte temeljac

Kad je vino isparilo, ulijte 4/5 vrućeg povrtnog temeljca, te uz povremeno miješanje, kuhajte 10 minuta, na srednje jakoj vatri.


5Dodajte gljive i pire od muškatne tikve

Dodajte gljive i pire od muškatne tikve, te zalijte s ostatkom povrtnog temeljca. Začinite solju i paprom, te miješajte povremeno dok se riža ne skuha. Otprilike 5 – 10 minuta, ovisno o riži. Arborio riža se okvirno kuha oko 18 minuta.


6Poslužite

Rižoto poslužite vruć, u dubokim tanjurima, uz malo svježeg vlasca ili peršina.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.