Kocke s makom i petit keksom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kocke s makom i petit keksom
Kocke s makom i petit keksom
Kocke s makom i petit keksom
Savršeni recept za dane kada nam dolaze "nenajavljeni gosti". Efektan, za svega par minuta je gotov, a njegov okus pratit će vas danima. Malo je potrebno vrijeme da se stisne ali ni to nije neki problem (ja sam ga načela nakon samo dva, tri sata od izrade).

Sastojci

Broj porcija
10
400 gpetit keksa
200 gšećera
200 gmaka
150 gmaslaca
400 mlmlijeka
malo ruma (za petit kekse)

Glazura

200 gtamne čokolade
malo ulja

Priprema

1 Napravite smjesu od maka

U posudu stavite mlijeko, šećer i mak te stavite kuhati 10 minuta. Zatim stavite maslac i miješajte dok se ne otopi.


2 Pomiješajte s keksima

Kad se otopi sklonite s vatre i dodajte petit kekse koje ste prethodno namočili s rumom. To sve dobro izmiješajte i stavite u namašćeni četvrtasti lim i poravnajte žlicom.


3 Prelijte glazurom

Preko kolača prelijte čokoladnu glazuru koju ste prethodno otopili s malo ulja.


4 Ohladite

Ostaviti da se dobro ohladi (najbolje preko noći) iako sam ga ja probala već nakon samo dva, tri sata.

Ana-Marija