Čudo od čokolade

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Čudo od čokolade

Lagan, prozračan čokoladni biskvit u kombinaciji sa ganacheom od tamne ili mliječne čokolade i sve to uz još malo slatkog vrhnja za vrhu, za dekoraciju.

Sastojci

Broj porcija
5

Biskvit

4jaja
100 gšećera
200 gmaslaca
4 žliceglatkog pšeničnog brašna
100 gčokolade za kuhanje
1prašak za pecivo

Ganache

500 mlslatkog vrhnja
200 gmliječne ili tamne čokolade

Priprema

1 Biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke izradite u čvrst snijeg i odložite na kratko sa strane. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa kristal šećerom.


Maslac i čokoladu otopite i ostavite da se ohladi dok ne postane mlako, pa dodajte izmiksanim žumanjcima sa šećerom. Izmiksajte. Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte smjesi. Kratko izmiksajte.


Na kraju dodajte i snijeg od bjelanjaka te sve dobro promiješajte sa pjenjačom. Biskvit izlijte u pleh dimenzija 24x34 obložen papiron za pečenje te pecite na 180°c oko 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite.


2 Ganache

Za ganache u zdjelu dodajte slatko vrhnje i čokoladu izrezanu na sitnije komadiće, stavite na štednjak da se zagrije do vrenja. Prelijte preko ohlađenog biskvita te kolač ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Kristina Nekić
Kristina Nekić