Stavite namakati grah preko noći ili na 24 sata. Dok se grah namače, nježno protrljajte svako zrno prstima, vanjske ovojnice bi se trebale odvojiti i isplivati na površinu. Uklonite kožice i bacite, zatim ocijedite vodu. Ponovno prekrijte grah vodom, još ovojnica bi trebalo isplivati na površinu. Bacite ovojnice i ostavite grah da se do kraja namače
Nakon namakanja, ocijedite grah i stavite u električnu sjeckalicu, zajedno s lukom. Vjerojatno ćete ga morati usitnjavati u serijama.
Dobivenu smjesu ostružite i ubacite u veliku zdjelu za miješanje i začinite solju. Miješajte smjesu drvenom kuhačom nekoliko minuta dok ne postane rahla.
sol
Zagrijte palmino i biljno ulje u velikoj, dubokoj tavi. Drvenom kuhačom oblikujte kuglice od smjese graha i pažljivo ih ubacujte u vruće ulje u malim serijama.
Pecite otprilike 6 minuta (ili 3-4 minute sa svake strane). Kuglice su pečene kada poprime lijepu jarko narančastu boju i postanu hrskave izvana. Gotove kuglice ocijedite i odložite na kuhinjski ubrus.
Dok se kuglice od graha hlade, napravite vatape nadjev. Dodajte kozice u procesor hrane i sameljite u kašu, zatim ih izvadite i ostavite sa strane.
Dodajte kruh u multipraktik, miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim dodajte indijske oraščiće i kikiriki. Usitnjavajte još 2 minute, zatim izvadite i ostavite sa strane
Dodajte ulje u veliku tavu i na srednje jakoj vatri pirjajte luk, češnjak, đumbir i čili. Pirjajte 2-3 minute, dok sastojci malo ne omekšaju, ali još ne dobiju boju.
Dodajte kašu od sušenih kozica, kokosovo mlijeko, rajčicu i mješavinu od starog kruha. Pirjajte još 5 minuta.
Posolite i popaprite, a zatim u zadnji tren dodajte kozice koje ste prethodno popržili, samo da se zagriju. Dodajte korijander i ostavite sa strane.
Pažljivo izrežite prorez na najdužoj strani acarajea i žlicom ugurajte malo vatape punjenja u svaki.
Poslužite odmah.