Odvojite bjelanjak od žumanjaka. Žumanjke umutite s šećerom dok ne postanu pjenasti, dodajte mlijeko i ulje, te na kraju suhe sastojke. U pripremljenu smjesu ručno špatulom umiješajte bjelanjke.
Rasporedite po papiru za pečenje te pecite 20tak minuta na 170 °C (duže ili kraće ovisno o peći i). Vrući biskvit premažite smjesom od malo vode i ruma te ga zajedno s papirom umotajte u vlažnu krpu dok se u potpunosti ne ohladi.
300 ml vrhnja zagrijte do vrenja, sklonite s vatre te pomiješajte s čokoladom. Kada se u potpunosti prohladi, izradite maslac te dodajte u kremu.
Kremu premažite preko biskvita, zarolajte u rolat, obložite folijom da bude čvrsto te stavite u hladnjak dok se u potpunosti ne ohladi. To je jednostavna verzija kreme, a po ukusu možete koristiti bilo koju drugu.
Otopite čokoladu na pari i dodajte maslac ili vrhnje. Ostaviti 2 minute da se malo prohladi. Nakon toga uzeti silikonski kist te premazivati rolat kako bi dobili efekt drva.
Zamijesite rukom tijesto: prvo maslac, ulje i šećer, zatim gustin, te na kraju u 2 puta dodajte brašno s praškom za pecivo. Ukoliko je smjesa ljepljiva, možete dodati po potrebi još brašna.
Ostavite na nekoliko minuta u hladnjak da se stegne. Od smjese oblikovati loptice (loptice prohladiti dodatno 10 minuta), oblikovati s bocom i kakaom te peći na 170 oko 20 minuta.