Losos iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Losos iz pećnice
Losos iz pećnice
Losos iz pećnice
Losos iz pećnice
Losos iz pećnice
Losos iz pećnice
Losos iz pećnice
Svaki put kada je filet lososa na akciji radim ovaj recept, jako je ukusan i zdrav!

Sastojci

Broj porcija
2
400 gfilea lososa
sol, papar
2 režnjačešnjaka
200 gšpinata ili blitve
krumpir, maslac i mlijeko za pire

Priprema

1 Losos

Filet lososa stavi se u posudu za pečenje tako da je dio s kožom okrenut prema dolje. Posoli se i popapri te se peče u pećnici 20 do 25 minuta na 180 stupnjeva.


2 Pire

Za pire krumpir vjerujem da svatko ima svoj omiljeni recept. Skuha se krumpir, posoli, popapri, doda malo mlijeka i maslaca te štapnim mikserom sve sjedini.


Dobar mi je recept sa sljedećim omjerima količine namirnica pa prilagodite: 1,3 kg krumpira, žličica soli, 300 ml mlijeka, 115 grama maslaca, bijeli papar po želji.


3 Blitva/špinat

Špinat ili blitva kratko se blanšira u vrućoj vodi, a potom dobro procijedi od viška vode. Dodaju se dvije žlice soka limuna, dva češnja češnjaka, sol i papar i sve se sjedini štapnim mikserom u pastu.

petra-2