Poljupci s orasima u prhkim košaricama

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama
Poljupci s orasima u prhkim košaricama

Čak i ako niste ljubitelj suhih kolača, u ove neodoljive poljupce s orasima u prhkim košaricama ćete se naprosto zaljubiti! U sekundi će vam se otopiti u ustima.

Sastojci

Broj porcija
55

Tijesto

250 gbrašna
0,25praška za pecivo
150 gmaslaca
80 gšećera
3žumanjka
malo ulja za kalupe

Punjenje

3bjelanjka
150 gšećera
1vanilin šećer
150 gmljevenih oraha

Dodatno

1vanilin šećer
100 gšećera u prahu

Priprema

1 Zagrijte kalupe

Kalupe za košarice stavite na lim za pečenje i zagrijte ih u pećnici (3-4

minute na 150 stupnjeva). Potom isključite pećnicu, izvadite lim s kalupima, nauljite ih i ostavite sa strane.


2 Zamijesite tijesto

U zdjeli ili na podlozi za pripremu tijesta zamijesite tijesto od brašna, praška za pecivo, maslaca, šećera i žumanjaka.


3 Napunite kalupe

Prethodno nauljene kalupe napunite tj. obrubite tijestom, na način da od pripremljenog tijesta odvojite malu kuglicu te ju stavite u kalup.


Pritišćući je prstima prema rubovima kalupa, u tankom sloju prekrijte samo dno i unutrašnje strane kalupa ostavljajući sredinu praznom.


4 Pripremite nadjev

Pripremite smjesu za punjenje košarica (puslice/poljupce sa orasima) na način da u dubokoj zdjeli bjelanjke izlupate u snijeg i postupno im dodajete šećer.


Miješajte sve dok više ne čujete kristale šećera pa dodajte i ostale sastojke: vanilin šećer te mljevene orahe. Smjesu kratko i nježno miješajući sjedinite.


5 Na tijesto dodajte nadjev

Napunite kalupe pripremljenom smjesom. Dovoljna je 1 žličica ove smjese po kalupu. Možete staviti i žličicu i pol, no imajte na umu da će ta smjesa povećati volumen tokom pečenja. Dok punite posljednje kalupe, zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.


6 Pecite

Kolače u kalupima posložite na lim za pečenje i pecite ih 20 - 22 minute na 160 stupnjeva.


Izvadite ih iz pećnice i kalupa lagano uzimajući ''klobuk'' kolačića i odižući ga iz kalupa.


Kolače uvaljajte u pomiješani šećer u prahu i vanilin šećer.

Keti Č

Ključne riječi