Luk sitno nasjeckajte, zatim ga dodajte mesu. Dodajte i jaje, krušne mrvice, češnjak, slatku i ljutu papriku.
Posolite i popaprite, zatim dobro izmiješajte, prekrijte i ostavite sa strane.
Tvrdo skuhajte jaja, ostavite da se ohlade, zatim ih naribajte u posudu. Dodajte i naribani sir po izboru i pola goude (trapista ili tilzita), vrhnje, jogurt, sol i papar po ukusu.
Ubacite bosiljak, origano i list peršina te dobro izmiješajte. Krumpir ogulite i narežite ga na kolutiće, zatim maslinovim uljem namastite pekač dimenzija 35 x 25 cm.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Na dno pekača rasporedite narezani krumpir, od mesa oblikujte pljeskavice, zatim ih složite preko krumpira, a preko svake pljeskavice izgrabite žlicu preljeva te premažite.
Preko svega naribajte ostatak goude (trapista ili tilzita), ubacite u pećnicu i pecite 50 do 60 minuta. Poslužite uz salatu po izboru.