Pljeskavice s krumpirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pljeskavice s krumpirom by youtube
Pljeskavice s krumpirom
U ovom receptu mljeveno meso oblikovano je u pljeskavice, posloženo na krumpir, preliveno umakom, posipano naribanim sirom i zapečeno u pećnici. Bit će vam potreban samo jedan pekač u koji ćete slagati sastojke.

Sastojci

Broj porcija
4

Pljeskavice

350 gmljevenog mesa
1 glavicaluka
2 češnjačešnjaka ili 1/2 žličice češnjaka u granulama
sol po ukusu
papar po ukusu
slatka paprika po ukusu
ljuta papričica, pahuljice po ukusu
3 žlicekrušnih mrvica

Preljev

150 gtvrdog sira po izboru
100 gtrapista, tilzita ili goude
2 žlicekiselog vrhnja
100 mljogurta
2kuhana jaja
sol po ukusu
papar po ukusu
bosiljak po ukusu
origano po ukusu
peršin list
malo maslinovog ulja
krumpir narezan na kolutiće

Priprema

Pljeskavice

1 Napravite pljeskavice

Luk sitno nasjeckajte, zatim ga dodajte mesu. Dodajte i jaje, krušne mrvice, češnjak, slatku i ljutu papriku.


Posolite i popaprite, zatim dobro izmiješajte, prekrijte i ostavite sa strane. 

Preljev

2Sjedinite sastojke

Tvrdo skuhajte jaja, ostavite da se ohlade, zatim ih naribajte u posudu. Dodajte i naribani sir po izboru i pola goude (trapista ili tilzita), vrhnje, jogurt, sol i papar po ukusu.


Ubacite bosiljak, origano i list peršina te dobro izmiješajte. Krumpir ogulite i narežite ga na kolutiće, zatim maslinovim uljem namastite pekač dimenzija 35 x 25 cm.


3 Pecite

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Na dno pekača rasporedite narezani krumpir, od mesa oblikujte pljeskavice, zatim ih složite preko krumpira, a preko svake pljeskavice izgrabite žlicu preljeva te premažite.


Preko svega naribajte ostatak goude (trapista ili tilzita), ubacite u pećnicu i pecite 50 do 60 minuta. Poslužite uz salatu po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.