Torta od bijele i tamne čokolade

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od bijele i tamne čokolade
Torta od bijele i tamne čokolade
Torta bogata čokoladom :)

Sastojci

Broj porcija
30

Biskvit

4jaja
8 žlicašećera
100 mlvode
100 mlulja
6 žlicabrašna
4 žlicekakaa
1 vrećicapraška za pecivo

Krema

6 vrećicapudinga od vanilije
4 žlicegustina
15 žlicašećera
1,8 lmlijeka
250 gtamne čokolade, otopljene
250 gbijele čokolade, otopljene
400 gmaslaca

Ganache

300 mlslatkog vrhnja
200 gčokolade za kuhanje

Priprema

1Pripremite biskvit

Izmutite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg.


Žumanjke umutite s vodom, uljem, brašnom, kakaom i praškom za pecivo pa dodajte u snijeg od bjelanjaka.


2Pecite u pećnici

Pecite u kalupu promjera 28 cm na 170 stupnjeva oko 15 minuta (ovisno o pećnici i njezinoj jačini, pa pripazite).


Napomena: Ja sam napravila dva biskvita i svaki prerezala na pola, ali mi je sin pojeo jednu pa su na slikama samo 3 kore :)


3Pripremite kremu

Skuhajte puding s gustinom i šećerom u mlijeku.


Ohladite.


U ohlađenu smjesu umutite maslac sobne temperature.


Podijelite kremu na dva dijela. U jedan dio dodajte otopljenu tamnu čokoladu, a u drugi dio otopljenu bijelu čokoladu.


4Pripremite ganache

Ugrijte slatko vrhnje do vrenja i prelijte ga preko čokolade, miješajući dok se čokolada u potpunosti ne otopi.


5Složite tortu

Kod slaganja torte možete biskvite namočiti i čokoladnim mlijekom po želji, ali su i bez toga dovoljno sočni.


Slažite redoslijedom - biskvit, krema s tamnom čokoladom, biskvit, krema sa bijelom čokoladom, biskvit, pa ganache.


(Na slici je torta bez ganachea, jer sam ju dekorirala swiss-om).