Chilli s puretinom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Chilli s puretinom by Unsplash Unsplash

Chilli con carne, s puretinom umjesto junetinom.

Sastojci

Broj porcija
4
1crveni luk
500 gmljevene puretine
2 režnjačešnjaka
1svježa paprika
1 žličicačilija u prahu
1 žličicakumina
500 mlpasirane rajčice
1 konzervacrvenig graha
1 konzervakukuruza
ulje, sol, papar

Priprema

1Dinstajte

Na ulju popržite sitno sjeckani luk. Dodajte mljevenu puretinu i zapržite sa svih strana.


Ubacite sitno sjeckan češnjak i uz miješanje popržite tek da zamiriši, dovoljno je pola minute. Dodajte i papriku narezanu na trakice.


2Dodajte začine

U lonac s mesom sada dodajte začine i promiješajte. Ulijte i pasiranu rajčicu, posolite, popaprite.


Prelijte vodom da prekrije sastojke pa poklopite.


3Skuhajte chilli

Kuhajte oko 45 minuta uz dolijevanje vode po potrebi. Zadnjih 15 minuta dodajte grah pa pustite da se "ukuha" s mesom i umakom.


Skuhani chilli možete držati u hladnjaku par dana, samo ga zagrijte prije jela.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.