Julka šnite

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Julka šnite

Divota od starinskog kolača - užitak za nepce i za oči!

Sastojci

Broj porcija
16

Biskvit

200 gšećera
6žumanjaka
150 gribane tamne čokolade
150 gmljevenih badema
6bjelanjaka

Krema

900 mlmlijeka
5 žlicaoštrog brašna
5 žlicagustina
350 gmaslaca
350 gšećera u prahu
3vanilin šećera

Dodatno

1lisnato tijesto (smrznuto)

Priprema

1 Lisnato

Ispecite lisnato tijesto (2 kore) na obrnutoj strani velikog pleha od pećnice.


2 Biskvit

Miksajte pjenasto žumanjke sa šećerom, dodajte bademe, čokoladu i na kraju oprezno umiješajte snijeg od bjelanjaka.


Pecite na plehu od pećnice prekrivenom papirom za pečenje na 180 stupnjeva 30 minuta. Ohladite.


3 Krema

Za kremu zakuhajte mlijeko, dodajte brašno i gustin razrijeđene sa cca 1 dl mlijeka. Obavezno brzo mješati da ne nastanu grudice.


Kada se ohladi, dodajte pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i limunovom koricom.


4 Slaganje

Kolač slažite na način da na biskvit namažete s pola kreme i poklopite obrnutom stranom lisnatog (ona koja je bila donja dok se pekla jer je ravnija).


Okrenete, te namažete drugu stranu biskvita preostalom polovicom kreme i poklopite lisnatim. Eventualno možete malo obrezati biskvit ako su rubovi neravni.


Prije posluživanja dobro ohladite, posipajte šećerom u prahu ako želite (ja nisam) te režite oštrim nožem.

Grozdana Robinic
Grozdana Robinic