Lepinje punjene sirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Lepinje punjene sirom

Domaće lepinje punjene tvrdim sirom. Jednostavne su za pripremu, a punjene uvijek možete prilagoditi prema vlastitim željama.

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

350 gglatkog brašna
15 gsvježeg kvasca
200 mlmlake vode
sol

Nadjev

tvrdi sir po vašoj želji

Priprema

1Zamijesite tijesto

U mlakoj vodi otopite kvasac i ostavite nekoliko minuta da se aktivira.


U zdjelu stavite brašno i sol pa polako ulijte mješavinu vode i kvasca.


Zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta.


2Podijelite tijesto

Tijesto podijelite na manje ili veće kuglice, ovisno o tome koliko velike lepinje želite pripremiti.


3Napunite sirom

Napunite naribanim sirom (možete dodati i druge sastojke, poput šunke ili slanine).


Ostavite ih da odstoje oko 10 minuta pokrivene krpom.


4Ispecite u tavi

Svaku kuglicu tijesta rukama razvucite na debljinu oko 1-2 milimetra.


Pecite na malo ulja u zagrijanoj tavi na srednje jakoj vatri dok obje strane ne postanu zlatno smeđe.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶