Krumpiruša

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Krumpiruša
Krumpiruša

Domaća krumpiruša.

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

400 gglatkog brašna
sol
mlaka voda

Nadjev

4krumpira
1 glavicacrvenog luka, manja
sol i papar

Priprema

1Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto (voda po osjećaju) i pustite da odstoji pola sata pokriveno prozirnom folijom.


2Razvaljajte tijesto

Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto, pouljite i pustite da opet malo odstoji.


3Pripremite nadjev.

Krumpir ogulite i narežite na kockice.


Dodajte sitno narezani luk, začinite i sve dobro promiješajte.


4Razvucite tijesto

Tijesto razvucite rukama, otkinite deblje krajeve, malo pouljite pa rasporedite nadjev.


Rolajte s jedne i druge strane.


5Ispecite u pećnici

Pitu stavite u nauljeni lim za pečenje, pouljite i pecite na 200 stupnjeva 25 do 30 minuta.


Pečenu pitu malo poškropite vodom.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶