Šarena pita/pogačica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
23min
Ukupno vrijemeUkupno
38min
KompliciranostTežina
Cijena
Šarena pita/pogačica
Šarena pita/pogačica

Kada se izvadi iz pećnice, ova šarena pogača postaje središnji dio svakog stola, bilo da je riječ o svakodnevnom obroku ili nekoj posebnoj prigodi. Svaki zalogaj je kombinacija mekanog, toplog tijesta, sočne tikvice, začinjenih kobasica i rastopljenog sira.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

350 gglatkog brašna
malo soli
110 mlmlijeka
100 mlvode
20 mloko ulja
15 gsvježeg kvasca

Nadjev

200 gkiselog vrhnja
sol i papar
svježi peršin
kranjska ili pučka kobasica
sir (edamer ili gauda)
origano
1jaje (za premaz)
sezam

Priprema

1Pripremite tijesto

U mlakoj smjesi mlijeka i vode otopite kvasac.


Dodajte ovu smjesu ostalim sastojcima za tijesto i dobro zamijesite.


Ostavite da odstoji 30 minuta.


2Pripremite nadjev

Dok tijesto odmara, u posudu dodajte kiselo vrhnje, sol, papar i malo naribanog sira. Dobro promiješajte.


3Razvaljajte tijesto

Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljajte ga i napunite rubove naribanim sirom.


4Nadjenite tijesto

Premažite sredinu tijesta pripremljenim nadjevom. Poredajte narezane tikvice, kobasicu i sir prema vlastitom izboru. Posipajte origanom.


5Ispecite u pećnici

Rubove tijesta premažite razmućenim jajem, a zatim pospite sezamom.


Pecite na 200 stupnjeva otprilike 20-25 minuta.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶