Umak od gljiva s kiselim vrhnjem

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Umak od gljiva s kiselim vrhnjem by Shutterstock Shutterstock

Ovaj ukusni umak od gljiva najbolje se poslužuje uz kuhanu rižu, a odlično će poslužiti kao ukusan prilog uz mesna i bezmesna jela.

Sastojci

Broj porcija
4
500 ggljiva (šampinjoni, bukovače, vrganji)
100 gluka, nasjeckanog
40 gmaslaca
250 mlkiselog vrhnja
15 gkrušnih mrvica
1 žlicanasjeckanog peršina
svježe mljeveni crni papar

Priprema

1Narežite gljive

Gljive narežite na četvrtine. Nemojte ih prati, ali ih prije rezanja možete očistiti četkicom ili papirnatim ručnicima.


2Pirjajte luk

U tavi na srednje jakoj vatri, otopite maslac.


Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast.


3Dodajte gljive

U tavu dodajte gljive i mljeveni crni papar. Sve zajedno pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari.


4Dodajte krušne mrvice

Nakon toga, dodajte krušne mrvice i pirjajte još oko 5 minuta.


5Umiješajte kiselo vrhnje

Na kraju, umiješajte kiselo vrhnje i pospite svježe nasjeckanim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.