Margherita iz kućne peći za pizzu

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Margherita iz kućne peći za pizzu

Recept Tomislava Vrkljana.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgbrašna
650 mlvode
20 gsoli
3 gsvježeg kvasca
rajčica San Marzano
mozzarella fior di latte
listovi svježeg bosiljka

Priprema

Napravite tijesto s 65% hidracije (na kilogram tijesta ide 650 ml vode), dodajte 3 grama svježeg kvasca i 20 grama soli. Izmijesite.


Tijesto treba odležati (sazrijevati) dva dana u frižideru, a zatim ga izvadite iz frižidera i ostavite nekih sat vremena na sobnoj temperaturi pa ponovo premijesite i napravite bule od 250 grama.


Tako formirane bule pustite da se dižu još dodatna tri sata na sobnoj temperaturi.


Kućnu peć za pizzu zagrijte na 430 stupnjeva, a pizze pecite nekih minutu i pol do dvije minute.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.