Domaće lepinje pune zraka

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
7min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 12min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaće lepinje pune zraka by Shutterstock Shutterstock

Mekane lepinje koje se jednostavno pripremaju i peku u pećnici. Brzo i lako.

Sastojci

Broj porcija
8
100 mlmlake vode
100 mlmlakog mlijeka
100 mljogurta
2 žliceulja
25 gsvježeg kvasca (ili 1 žličica suhog kvasca)
1 žlicašećera
450 gbrašna
1 žličicasoli

Priprema

1Umijesite tijesto

U mlakoj vodi otopite svježi kvasac, zatim dodajte mlijeko, jogurt i ulje.


Dodajte šećer, cijelu količinu brašna, posolite i zamijesite mekano tijesto.


2Ostavite da se diže

Ostavite tijesto da odstoji pola sata kako bi naraslo.


3Razvaljajte tijesto

Tijesto zatim kratko premijesite i podijelite na osam jednakih dijelova.


Svaki dio oblikujte u kuglicu i pustite da narastu još desetak minuta.


Razvaljajte ih kuhinjskim valjkom pa pustite da odmore još desetak minuta.


4Pecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva 5-7 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.