Tart od marelica s kremom od badema

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tart od marelica s kremom od badema
Kiselkasto slatkog okusa, prekrasan!

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

100 gmaslaca sobne temperature
80 gšećera u prahu
1 prstohvatsoli
1jaje
200 gbrašna
vanilija, rum

Krema od badema

70 gmaslaca sobne temperature
70 gšećera
100 gmljevenih badema
1jaje
rum, aroma gorkog badema
700 gmarelica za na kremu

Priprema

1 Tijesto

Miksajte šećer i maslac.


Dodajte jaje i pomiješajte. Stavite ostsle sastojke i umijesite pa zamotajte u foliju i u frižider na 1 h.


2 Krema od badema

Sve sastojke pomiješajte u zdjeli i spremite u frižider.


3 Slaganje

Kalup 26 cm promjera, a može i manji, pouljite i pobrašnite.


Stavite razvučeno tijesto i izbockajte.


Prekrijte kremom od badema pa polovice marelica bez koštica stavite unutrašnjom stranom prema dolje.


4 Pečenje

Ugrijte pećnicu na 170°C i pecite 30 minuta.


Ispečeni kolač za sjaj se može i ukrasiti kistom smjesom: 1 žlica marmelade od marelica + 1 žlica vode ugrijati u lončiću.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog