Tart od marelica s kremom od badema

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tart od marelica s kremom od badema
Kiselkasto slatkog okusa, prekrasan!

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

100 gmaslaca sobne temperature
80 gšećera u prahu
1 prstohvatsoli
1jaje
200 gbrašna
korica limuna
vanilija, rum

Krema od badema

70 gmaslaca sobne temperature
70 gšećera
100 gmljevenih badema
1jaje
rum, aroma gorkog badema
700 gmarelica za na kremu

Priprema

1 Tijesto

Miksajte šećer i maslac.


Dodajte jaje i pomiješajte. Stavite ostsle sastojke i umijesite pa zamotajte u foliju i u frižider na 1 h.


2 Krema od badema

Sve sastojke pomiješajte u zdjeli i spremite u frižider.


3 Slaganje

Kalup 26 cm promjera, a može i manji, pouljite i pobrašnite.


Stavite razvučeno tijesto i izbockajte.


Prekrijte kremom od badema pa polovice marelica bez koštica stavite unutrašnjom stranom prema dolje.


4 Pečenje

Ugrijte pećnicu na 170°C i pecite 30 minuta.


Ispečeni kolač za sjaj se može i ukrasiti kistom smjesom: 1 žlica marmelade od marelica + 1 žlica vode ugrijati u lončiću.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog