Canelés de Bordeaux

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Canelés de Bordeaux by Petra Hadaš Petra Hadaš

Canelés de Bordeaux mali su kolačići aromatizirani rumom i vanilijom, a dolaze iz francuske regije Bordeaux i tradicionalna su francuska slastica. Peku se u posebnim kalupima zbog kojih poprime taj specifičan oblik, a Petra Hadaš, studentica sestrinstva koja je svoje slastičarsko i pekarsko znanje „brusila“ u francuskoj školi École Ducasse s nama je podijelila recept.

Sastojci

Broj porcija
16
500 mlmlijeka
40 gmaslaca
4 gvanilin šećera ili jedna mahuna vanilije
230 gšećera
2jaja
2žumanjka
130 gglatkog brašna
150 mlruma

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Na vatri ugrijte mlijeko, maslac, 25 g šećera i vanilin šećer. Posebno izmiksajte jaja, žumanjke i 200 g šećera, a toj smjesi zatim dodajte prosijano brašno.

 

2 Dodajte rum

Nakon toga, malo po malo u smjesu jaja i brašna dodajte smjesu mlijeka i na kraju miksanja dodajte rum. Smjesu pustite da preko noći odstoji u hladnjaku.

 

3 Napunite kalupe

Idući dan smjesom napunite kalupe (silikonske ili aluminijske). Nemojte ih napuniti do kraja, već samo tri četvrtine kalupa.


4 Ispecite

Pecite 10 minuta na 210 stupnjeva, a zatim smanjite na 180 i pecite još 40 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.