U zdjelu miksera pomiješajte brašno, šećer, suhi kvasac i sol. Dodajte mlijeko pa jaja.
Mijesite nastavkom za tijesta 3–4 minute, zatim dodajte omekšali maslac u nekoliko navrata. Nastavite miksati 12–15 minuta, dok tijesto ne postane glatko, elastično i odvoji se od stijenki.
Oblikujte tijesto u kuglu, stavite u lagano nauljenu posudu, prekrijte i ostavite u hladnjaku 6–12 sati na hladno dizanje.
U posudi na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre, umiješajte šećer u prahu, kakao i sol. Ohladite do mazive konzistencije.
Ohlađeno tijesto razvaljajte u pravokutnik (oko 35×25 cm) i ravnomjerno premažite čokoladnim nadjevom.
Zarolajte po dužoj strani u čvrstu rolu. Oštrim nožem prerežite rolu po dužini, tako da se vide slojevi.
Prepletite dvije polovice u pletenicu, s rezanim dijelom uvijek prema gore. Premjestite u kalup po želji pa pokrijte i ostavite na toplom 45–60 minuta, dok se vidljivo ne digne.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 160°C s ventilatorom, 35–40 minuta, dok površina lijepo ne porumeni, a sredina bude elastična na dodir.
Zakuhajte vodu i šećer samo dok se šećer potpuno ne otopi. Vruću babku premažite vrućim sirupom odmah nakon pečenja za sjaj i sočnost.