Linzer prutići

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Linzer prutići by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Linzer prutići by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Za linzere ste sigurno već čuli - ovi omiljeni kolačići naći će se na mnogim stolovima za blagdane. No, jeste li čuli za linzer prutiće? Napravila ih je naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, a u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je i recept - donosimo ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

200 gglatkog brašna
malo praška za pecivo
50 gmljevenih prženih lješnjaka
45 gšećera
25 gšećera u prahu
1 prstohvatsoli
100 gmaslaca
1jaje

Dodatno

150 gmarmelade

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, a zatim ga stavite u hladnjak na sat vremena.


2 Razvaljajte tijesto

Tijesto podijelite na dva dijela, od kojih je jedan veći. Njega razvaljajte i stavite u kalup u kojem će se peći.


3 Ispecite

Tijesto izbockajte vilicom i stavite peći na 180°C oko 10 minuta. Nakon toga ga izvadite i prohladite.


4 Pripremite drugi dio tijesta

Drugi dio tijesta razvaljajte, izrežite na trakice i stavite u zamrzivač na 20-ak minuta.


5 Složite kolač

Na prohlađenu koru nanesite marmeladu, a trakice složite preko marmelade.


6 Ispecite

Cijeli kolač stavite peći na 180°C nekih 15-20 minuta.


7 Ohladite i poslužite

Dobro ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu i izrežite prutiće oštrim nožem. Poslužite.