Pistacije usitnite u multipraktiku ili blenderu dok ne dobijete fine mrvice.
Prebacite mljevene pistacije u zdjelu, dodajte brašno i sol te pjenjačom dobro sjedinite.
U većoj zdjeli izmiksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
Umiješajte jaje i ekstrakt vanilije i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte suhe sastojke i sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat da se ohladi.
Pobrašnite radnu površinu i valjak pa razvaljajte tijesto na debljinu od oko 0.5 cm. Kalupom izrežite kekse.
Ostatke tijesta ponovno skupite i razvaljajte dok ne dobijete ukupno 36 keksa.
Pažljivo prenesite kekse na limove obložene papirom za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih.
Manjim kalupom izrežite sredinu polovice keksa, kako biste dobili izgled klasičnih linzera.
Limove vratite u hladnjak na 30 minuta (ili u zamrzivač na 15 minuta). Hlađenje pomaže keksima da zadrže svoj oblik tijekom pečenja.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite linzere oko 15 minuta, okrećući limove na pola pečenja. Izvadite ih i ostavite da se potpuno ohlade na limu.
Na cijele kekse premažite kremu od pistacije, a kekse kojima ste izrezali sredinu pospite šećerom u prahu pa ih položite na kekse s kremom i lagano pritisnite kako biste ih spojili.