Linzeri od pistacije

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Linzeri od pistacije by Jessie Bakes Cakes Jessie Bakes Cakes
Linzeri od pistacije by Jessie Bakes Cakes Jessie Bakes Cakes
Linzeri od pistacije by Jessie Bakes Cakes Jessie Bakes Cakes

Linzeri su omiljeni božićni keksići, a ovi s pistacijom profinjena su verzija klasičnih linzera koja će vas osvojiti svojom nježnom teksturom i bogatim orašastim okusom. Prhko tijesto s mljevenim pistacijama savršeno se slaže s kremastim punjenjem, dok posip od šećera u prahu daje završni, blagdanski dodir.

Sastojci

Broj porcija
36
100 goljuštenih pistacija
230 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
150 gmaslaca sobne temperature
120 gšećera
1jaje
1 žličicaekstrakta vanilije
150 gkreme od pistacije
šećer u prahu za posipanje

Priprema

1 Sameljite pistacije

Pistacije usitnite u multipraktiku ili blenderu dok ne dobijete fine mrvice.


2 Dodajte brašno

Prebacite mljevene pistacije u zdjelu, dodajte brašno i sol te pjenjačom dobro sjedinite.


3 Izmiksajte maslac i šećer

U većoj zdjeli izmiksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.


Umiješajte jaje i ekstrakt vanilije i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.


4 Sjedinite suhe i mokre sastojke

Dodajte suhe sastojke i sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete glatko tijesto.


5 Ohladite tijesto

Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat da se ohladi.


6 Razvaljajte tijesto

Pobrašnite radnu površinu i valjak pa razvaljajte tijesto na debljinu od oko 0.5 cm. Kalupom izrežite kekse.


Ostatke tijesta ponovno skupite i razvaljajte dok ne dobijete ukupno 36 keksa.


7 Kekse složite na lim

Pažljivo prenesite kekse na limove obložene papirom za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih.


Manjim kalupom izrežite sredinu polovice keksa, kako biste dobili izgled klasičnih linzera.


8 Ohladite

Limove vratite u hladnjak na 30 minuta (ili u zamrzivač na 15 minuta). Hlađenje pomaže keksima da zadrže svoj oblik tijekom pečenja.


9 Ispecite

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite linzere oko 15 minuta, okrećući limove na pola pečenja. Izvadite ih i ostavite da se potpuno ohlade na limu.


10 Premažite ih kremom

Na cijele kekse premažite kremu od pistacije, a kekse kojima ste izrezali sredinu pospite šećerom u prahu pa ih položite na kekse s kremom i lagano pritisnite kako biste ih spojili.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.