Dagnje na buzaru

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Dagnje na buzaru by Shutterstock Shutterstock

Dagnje na buzaru po receptu Davida Skoke.

Sastojci

Broj porcija
5
2 kgdagnji
1 lvina
1glavica češnjaka
1stručak peršina
100 gkrušnih mrvica
rustikalni kruh

Priprema

Dagnje očistite četkom ili nožem i dobro isperite hladnom vodom.


Nasjeckajte češnjak i peršin i popržite ih na maslinovu ulju u dubokom limenom loncu.


Ubacite dagnje, podlijte vinom i dodajte krušne mrvice.


Protresite, poklopite i kuhajte dok se dagnje ne otvore.


Servirajte buzaru u dvije zdjele uz kriške limuna i rustikalni kruh.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.