Pita od malina i prhkog tijesta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od malina i prhkog tijesta by Shutterstock Shutterstock

Ukusna prhka pita od malina topi se u ustima i odličan je desert za one dane kada se zaželite nečeg slatkog.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

320 gglatkog brašna
200 gmaslaca
50 mlhladne vode
3 žlicešećera
1 prstohvatsoli

Nadjev

500 gmalina
120 gšećera
3 žliceškrobnog brašna
1 vrećicavanilin šećera
1 koricalimuna

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Sve navedene sastojke pomiješajte i od njih zamijesite prhko tijesto, a kako bi ispalo što bolje, umijesite ga u što manje pokreta.


Tijesto zatim podijelite u dva dijela od kojih je jedan dio veći, otprilike 2/3, a drugi dio manji, otprilike 1/3. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju te veći dio stavite u hladnjak na jedan sat, a manji dio stavite u zamrzivač.


2 Napravite nadjev i izvadite tijesto iz hladnjaka

Kako biste napravili nadjev od malina, dobro izmiješajte sve navedene sastojke.


Tijesto zatim izvadite iz hladnjaka, razvaljajte ga i stavite u kalup. Na tijesto stavite nadjev od malina, a manji dio tijesta izvadite iz zamrzivača i naribajte ga preko nadjeva.


3 Ispecite i poslužite

Pitu pecite 20 minuta na 200 stupnjeva, a zatim temperaturu pećnice smanjite na 180 stupnjeva i pecite još 30 minuta.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.